PASTA A LA CARRITTERA
(cu l’ammogghiu trapanisi)

pasta alla carrettiera

Si siti sei a tavula, si pigghia menzu chilu di pumadoru friscu, si spedda e si fa a pizzudicchi, facennulu sculari. Si metti ‘nna na suppera cu 4 o 6 spicchi d’agghia pistati, abbunnanti basilicò tagghiatu finu, 100 g di ogghiu e nu beddu pizzicu di sali. Si prepara l’ammogghiu almenu un’ura prima di manciari, pi fallu ‘nsapuriri, datu chi si fa a crudu. Si conza cu l’ammogghiu lu spaettu o lu bucatu (pirciatu). Si piaci s’agghiunci ‘ncannistratu o cascavaddu grattatu. 

Pasta alla Carrettiera

From Principi di Cartabubbo | Main Dishes | Italian

Ricetta tipica siciliana

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High cal Calories 440kcal

High fat Total Fat 22g

High sat-fat Saturated Fat 4g

High chol Cholesterol 70mg

High sodium Sodium 823mg

carbs Total Carbohydrate 50g

Serving size 204g Calories from fat 198kcal Fiber 1g Protein 13g Sugar 2g
6 servings

Ingredients

  • ½ kg pasta
  • ½ kg fresh tomato
  • 4 garlic clove;
  • 100 g extra virgin olive oil
  • 50 g basil;
  • 10 g salt;
  • 50 g pecorino.

Directions

  1. Per sei persone occorre mezzo chilogrammo di pomodori freschi pelati e nettati dai semi.
  2. In una scodella, si tagliano grossolanamente i pomodori, aggiungendo quattro spicchi d’aglio ben tritati, abbondante basilico tritato, 100 g di olio crudo e un pizzico di sale.
  3. Si lascia in infuso per un’ora almeno.
  4. Si condiscono con questa salsa cruda preferibilmente spaghetti o bucati, cotti al dente.
  5. È facoltativa l’aggiunta di formaggio pecorino.
  6. Se non si hanno pomodori freschi, si possono adoperare quelli in scatola, ben scolati.

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